Goed nieuws
Wim Verhoeven Hope Town correspondent

Waarom brengt het journaal op tv, je krant of je favoriete website zoveel slecht nieuws? Terwijl er elke dag ook  enorm veel goede dingen gebeuren?! 

Goed nieuws: cement kan met veel minder CO2

Ik weet het. Cement is niet sexy. Maar het is wél een belangrijke bron van CO2. En het goede nieuws is: dat hoéft niet zo te zijn!

Het beste nieuws: waarom waterstof de wereld (en onze welvaart) redt

Dank u, KU Leuven. Dankzij jullie zonnepaneel dat waterstof kan produceren, begint het bij sommigen toch te dagen dat er écht een energietransitie aan komt. En het gaat zelfs om meer dan energie alleen... 

 

Goed nieuws: trucker wordt eindelijk groener

Er beweegt wat in het vrachtvervoer op de weg. Vandaag is dat ongeveer goed voor 6 procent van de totale CO2-uitstoot in ons land. En dat kan perfect naar beneden.

Goed nieuws: uw volgende koelkast helpt het klimaat

Als je dit leest, kijk dan eens argwanend naar je koelkast of je airco. Ze zijn namelijk héél slecht voor het klimaat. Véél slechter dan een heel jaar met de auto rondtuffen. Het goede nieuws is dat er volop aan oplossingen wordt gewerkt.

Goed nieuws: je kan àltijd groene stroom hebben

Er zijn àltijd mensen die je blij maken omdat ze een probleem op een originele manier benaderen. Het bedrijf EVW (E. Van Wingen) uit Evergem sleutelt aan een oplossing om tekorten en overschotten van groene stroom op te vangen.

Goed nieuws kan het klimaat redden

Wedden dat na ‘klimaatspijbelaars’ het woord ‘klimaatmoe’ trending zal worden? Het zou héél spijtig zijn. Hier lees je hoe dat komt en hoe we dat kunnen voorkomen. 

Goed nieuws: prachtig project tegen plastic

Plastic dat niet wordt opgeruimd, eindigt vaak in zee. Maar vier jonge Fransen hebben een oplossing die écht kan werken. 

Goed nieuws: elektrische auto kan verder rijden

Een bedrijf uit Oost-Vlaanderen brengt een gewéldig product op de markt. Eentje dat de doorbraak van elektrische wagens fors kan doen versnellen! Goed nieuws verdwijnt te vaak tussen de plooien. Daarom breng ik het hier.

Het béste nieuws op de site? Dat kwam van Lesley-Ann Poppe!

Onze media hebben het moeilijk om hun oude publiek te behouden en een jong publiek te vinden. Daar wordt hard op gestudeerd, maar wellicht moeten ze het niet té ver gaan zoeken.  Hieronder lees je wat er allemaal op je afkomt als je naar hun websites kijkt...